7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл с още един обрат в края, този път срещу Черноморец

Левски Лукойл с още един обрат в края, този път срещу Черноморец

Още един здрав мач в НБЛ, изпълнен с единоборства и приключил с три технически нарушения

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл записа четвърта поредна победа в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов надви Черноморец с 87:76 в мач от 23 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Завърналият се след контузия Данило Тасич завърши с 24 точки и 6 борби за Левски Лукойл, който днес бе без Венцислав Петков и Герасим Николов. Кийт Бенсън добави 22 и 7 борби. Чавдар Костов се разписа с 14 точки и 6 асистенции. Тайрън Брейзълтън приключи с 13 точки и 6 асистенции. Христо Захариев също се появи в игра след травма.

За Черноморец по екип отново не бе Евгени Хаджирусев. От неговите колеги Марвин Смит оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 12 борби. Дианте Болдуин и Уендъл Люис реализираха по 16, като първият направи 11 асистенции, а вторият грабна 10 борби. Константин Коев остана с 12 точки, но не завърши срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Бургазлии бяха по-съсредоточени в нападение и чрез Марвин Смит, Константин Коев и Уендъл Люис си осигуриха аванс от 9 точки за 24:15. Йордан Минчев бе точен зад дъгата за 18:24. През втория период гостите започнаха със серия от 7-0 за 31:18. Левски Лукойл отговори чрез Данило Тасич, Тайрън Брейзълтън и Чавдар Костов за 41:42. Черноморец реагира с няколко успешни наказателни удара, след които Константин Коев бе точен за 46:41, но Христо Захариев стори същото за 43:46.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините върнаха жестта на съперника и направиха серия от 7-2, за да обърнат за 50:48 в началото на третия период. Черноморец вкара 7 поредни точки чрез Дианте Болдуин и Марвин Смит за 55:50 в своя полза, а след това увелииха аванса си до 61:54. Левски Лукойл пък се доближи на 3 точки след забивка на Чавдар Костов, но бургазлии удържаха лидерството. Проблемите с късата им ротация обаче се увеличиха, след като капитанът им Константин Коев напусна за пет лични нарушения, след като получи техническо преди да седне на пейката. Последната четвърт предложи още две технически за пейката на Черноморец, както и постоянна гонитба в резултата преди Тайрън Брейзълтън да наниже две тройки, плюс кош на Кийт Бенсън и още един далечен снаряд на Данило Тасич за 87:76 за Левски Лукойл.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Столичани са с баланс от 17-4, което ги поставя на второ място в НБЛ, докато „акулите“ са шести с 8 успеха и 11 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 април Левски Лукойл ще гостува на Спартак Плевен, а ден по-късно Черноморец ще излезе срещу Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани