Леброн Джеймс за рекорда на Карим Абдул-Джабар: Това, че съм близо ме прави смирен

Радвам се, че името ми се споменава в такива разговори, споделя 4-кратният шампион в НБА

808

Една от звездите в НБА Леброн Джеймс говори за подобряването на рекорда на легендата Карим Абдул-Джабар, който е на върха във вечната ранглиста при реализаторите с общо 38 387 точки. Крилото на Лейкърс заема втората позиция в тази класация с 37 062 точки.

Знаейки, че се доближавам до един от най-значимите рекорди в НБА, ме прави смиренХората винаги са казвали, че това постижение не може да бъде надминато„, сподели Леброн Джеймс в първия ден от тренировъчния лагер на Лейкърс.

„Мисля, че е готино. Карим вероятно няма да се съгласи с моето мнение. Но това да бъда споменат с него, човекът, който носеше същата фланелка, невероятно е. Радвам се, че името ми се споменава в такива разговори„, допълва 4-кратният шампион в най-силното първенство в света. 

За да измести Карим Абдул-Джабар от първото място при реализаторите в НБА, Леброн Джеймс ще трябва да отбелязва средно по 16.5 точки, ако играе в 80 мача на „езерняците“ през 2022/2023 или по 22 точки, ако вземе участие в 60 двубоя.

Предишна статияМилуоки без Крис Мидълтън за старта на сезона в НБА
Следваща статияДжеймс Хардън: Имах цяло лято, за да се върна в по-добра форма
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."