20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългари в чужбинаКонстантин Костадинов с нов отбор в Испания (видео)

Константин Костадинов с нов отбор в Испания (видео)

Националът ще продължи кариерата си в Аликанте

Константин Костадинов ще играе в Испания и през следващия сезон. Националът ще продължи кариерата си в Аликанте, където ще играе под наем от Тенерифе през 2023/2024.

203-сантиметровото крило бе част от състава на Паленсия през 2022/2023. С „лилаво-сивите“ той записва средно по 6.6 точки, 3.4 борби и 0.6 асистенции в общо 39 мача. С този тим Константин Костадинов достига до Купа на Принцесата и промоция в испанския елит.

Преди това Константин Костадинов преминава през друг тим в Испания – Палмер Палма. Част от школата на испанския гранд Реал Мадрид, където е привлечен от Делфин. При подрастващите на „Белия балет“ той се оформя като играч, а освен това се изявява и в младежката Евролига.

В момента Константин Костадинов e в мъжкия ни национален отбор, който играе в предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Утре (2 август) от 20.15 ч. „лъвовете“ ще гостуват на Австрия в среща от група J на третия етап от пресявките.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани