Йордан Янков: Причините за загубата са единствено в нас

Играчите на Черноморец бяха по-свежи и затова ни взеха борбата под коша, бе мнението на наставника на Академик

720

Поздравявам отбора на Черноморец. За пореден мач подаряваме победи на преки наши съперници. Причините за загубата са единствено в нас, а не в тяхната добра игра. Лошото начало го отдавам на липса на концентрация. Играчите не са машини или роботи, този път играхме с по-къс състав. Не искам да се оправдавам с натоварения ни цикъл, но това нямам как да не се отрази. Чакаме Карсън да влезе във форма, все пак не е играл цял сезон. Адриян Секулов също ще се възстанови„, каза треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков, след като тимът му отстъпи на Черноморец с 96:104 у дома.

Можеше да има и обрат, Йере Вуцица пропусна сам под коша в ключова ситуация, но не го виня за това, на всеки може да се случи. Борим се за първо място в Балканската лига. Тя много ни помага игрово, но ни изцежда физически. Не смятам, че Черноморец е по-добър отбор от нас, имаме оръжия срещу тях. Просто при двете ни загуби за същия период преди това бяхме изиграли два пъти повече мачове от тях. Играем и разчитаме на младите ни състезатели, което също трябва да бъде отчетено. Играчите на Черноморец бяха по-свежи и затова ни взеха борбата под коша, добави наставникът на пловдивчани, които отстъпиха за осми път в НБЛ през 2020/2021.

Черноморец превзе Пловдив (видео)

Предишна статияВасил Евтимов: Гордея се с тези момчета, показват страшен хъс
Следваща статияДианте Болдуин: Фокусирахме се върху защитата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."