Йордан Янков: Победата в Ямбол е наистина важна за нас

Доволен съм от играчите, които показаха характер, заяви треньорът на Академик

529

Страшно съм доволен от победата. Не си спомням откога нашият отбор не е записвал победа тук, в Ямбол. В Ямбол има много млади момчета. Наистина това е много добър отбор и като домакини играят много добре. Доволен съм от нашия тим, от играчите, които показаха характер, особено през второто полувреме, когато домакините ни доближи и дори поведоха с една точка. Успяхме да обърнем развоя на събитията, успяхме да се стегнем, да спазваме тактическите указания и да бъдем по-търпеливи. Съответно увеличихме преднината до 20 точки, на което Ямбол вече не можа да отговори. Смятам, че тази победа е наистина много важна за нас„, заяви треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след победата над Ямбол с 93:72 в мач от НБЛ.

Академик Пловдив се изкачи трети в НБЛ (видео)

Ето какво сподели за срещата баскетболистът на Академик Васил Бачев:

„Първо, искам да поздравя отбора на Ямбол. Поздравявам също и нашия тим и съотборниците ми за победата и начина, по който играхме. Щастлив съм, че взехме мача в Ямбол, защото тук винаги се играе трудно. Ямбол е добър отбор. Имат известни кадрови проблеми, както и ние, разбира се. Наистина се радвам, че играхме добре и спечелихме днес.“

Предишна статияКостадинов и Палмер Палма с нова загуба в Испания
Следваща статияТони Дечев: Трябва да се опитаме да направим някакви корекции в нашия тим
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."