Йордан Янков: Играхме със самочувствие още от самото начало

Можем да отстраним Рилски спортист, много зависи от нас, допълни наставникът на Академик

268

„Страхотна игра от нашия отбор и играхме със самочувствие още от самото начало. Бяхме много агресивни и показахме добра игра. Имахме и много добър процент от тройката, борихме сме и в защита, и в нападение, за което поздравявам момчетата. Борихме се много в този мач. Искам да благодаря и на публиката, която подкрепяше отбора през цялото време, надъхваше играчи, за което им благодаря. Искам да апелирам към останалата част от нашите фенове в Пловдив, че ще ги чакаме тук, на 5 май срещу Рилски спортист във втория четвъртфинален плейоф и се надявам да стане баскетболен празник за Пловдив“, заяви наставникът на Академик след успеха над ЦСКА с 99:74 в мач от последния 33 кръг в НБЛ.

Така се получава в нашия отбор, че навлизаме в страхотна форма в края на сезона. Момчетата, които взимаме, са малко по-неопитни и имат нужда да си паснат с останалите. Смятам, че за един отбор е най-важно да играе най-добре в края на сезона, когато е и най-важната част от сезона. Мисля, че не е невъзможно и можем да отстраним Рилски спортист. Много зависи от нас и по какъв начин ще подходим в мачовете, и ще се опитаме да ги лимитираме. Събота и неделя залата е заета и ще почиваме в събота, а в неделя ще имаме тренировка в Самоков. Това са трудности, които не ни сломяват и смятам, че ще ни направят още по-силни“, каза още наставникът на пловдивчани, чийто тим на 2 май ще се изправи срещу носителя на Суперкупата на България в Самоков.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияРосен Барчовски: Оставихме ги да се разиграят
Следваща статияВасил Бачев: Това е една подготовка за плейофите
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."