9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаЙордан Минчев пред BBALL.BG: Трябва да се гордеем с представянето на националния...

Йордан Минчев пред BBALL.BG: Трябва да се гордеем с представянето на националния отбор

Ще се постарая да покажа надграждане през следващия сезон, казва още крилото на Атомерому

Контузия попречи на Йордан Минчев да бъде част от националния ни отбор за подготовката и европейското. Крилото продължава да работи по пълното си възстановяване в Унгария, където вече се включи в подготовката на новия си отбор – Атомерому.

Пред BBALL.BG 202-сантиметровият баскетболист сподели как се чувства към днешна дата, защо избра да се върне в Унгария и какво смята за представянето на България на Евробаскет 2022. Ето и какво каза той:

– В последните месеци имаше проблем с контузия. Как се чувстваш сега и успя ли да се възстановиш напълно?

– Продължавам да усещам сравнително неприятен дискомфорт, но успявам да участвам на 100% в тренировките и приятелските срещи. Има 20-тина дни до началото на сезона, надявам се да нямам оплаквания дотогава.

– Втори сезон започваш в Унгария. Защо избра Атомерому?

– Избрах този клуб, защото има доста добра история в първенството. Печелили са 4 пъти титлата, а условията, които ми предложиха бяха тези, които най-много ми допаднаха.

– Изиграхте първи контроли. Свикваш ли вече с новия тим?

– Има още доста да поиграем, докато се напаснем един с друг. Имаме съотборник, който беше на Евробаскет. Скоро ще се включи с нас и тогава ще наблегнем повече на тактическите компоненти. Смятам, че ще сме доста неудобен съперник за останалите отбори.

– Какви са твоите очаквания за следващия сезон, който вече наближава?

– Смятам да се представя още по-добре от предния. Разбира се да се чувствам добре физически и психически, защото иначе трудно ще се получи. От клуба не са ни поставили конкретна цел, но смятам, че мястото ни трябва да е в Топ 6.

– Няма как да не засегнем темата с националния отбор. Съжаляваш ли, че не успя да помогнеш на тима на европейското?

– Излишен въпрос, много ми беше трудно да взема това решение и да откажа на Росен Барчовски. В такава ситуация се постъпва леко егоистично, но ми предстоят 9 месеца още баскетбол. Ако не съм подготвен и здрав, няма да успея и до Нова година да издържа.

– Предполагам, че си следил мачовете в Грузия. Какво е твоето мнение за представянето на България?

– Страхотни мачове изиграхме. Всички отбори се затрудниха с нас, някои доста повече отколкото те самите са очаквали. Искам да ги поздравя. Трябва да се гордеем с това представяне!

– Някои от играчите в националния отбор обявиха отказването си, в състава пък вече има и млади баскетболисти. Ти също си част от тази нова вълна. Какво би искал да постигнете с националния отбор в бъдеще?

– Уважение за момчетата, които се оттеглят, няма да бъде същото без тях. Радвам се, че дойде времето и при нас да дойде този етап на подмладяване. Ще се целим да преминем всеки квалификационен етап и да играем на големите форуми.

– Да очакваме ли един по-силен Йордан Минчев в следващите месеци?

– Много бих искал да кажа – да, но не обичам да обещавам. Ще се постарая да покажа надграждане, както винаги го правя, по време и извън сезона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани