Йордан Минчев: Направихме доста грешки в защита

Черноморец е труден отбор за опазване, добави крилото на Рилски спортист

456

„Много пъти, когато се доближавахме до тях, те отговаряха с тройки. Черноморец е труден отбор за опазване, понеже не знаеш какво да очакваш от тях във всеки един момент. Това е тяхната сила и по тази причина са на полуфинал в НБЛ. Смятам, че направихме доста грешки в защита. На много заслони не пазихме както трябваше. Това беше разликата за мен. Сигурен съм, че са ни надборили„, каза баскетболистът на Рилски спортист Йордан Минчев след загубата от бургазлии със 73:79 в първия мач от 1/2-финалната плейофна серия в НБЛ.

„Не мисля, че е имало липса на концентрация, по-скоро пренавиване. Имаме доста опитни играчи, които са играли в такива двубои. В последно време не успяваме да държим този процент на успеваемост в стрелбата от дистанция, който имахме в началото на сезона. Не мога да си го обясня. Имахме доста отворени шутове, ако бяхме вкарали, мачът щеше да се развие по съвсем различен начин. Това трябва да променим за понеделник„, добави крилото, който се отчете с 19 точки, 8 борби и 5 асистенции за самоковци в срещата.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Джордан Тъкър
Следваща статияГлоби от 500 лв. след последното за сезона Вечно дерби в НБЛ
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."