18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияИграчите на Черноморец предават от опита си на децата в Бургас

Играчите на Черноморец предават от опита си на децата в Бургас

От бургаския клуб се включиха във фестивала "Her World, Her Rules"

Баскетболистите на Черноморец се включиха във фестивала „Her World, Her Rules“ в Бургас. Фокус на събитието бе 3х3 баскетболът за момичета. Инициативата се организира от БФБ като част от програмата на ФИБА Европа „Her World ,Her Rules“, която цели популяризиране на баскетбола сред най-малките. Досега фестивали за бъдещите баскетболни звезди са проведени в Габрово, Гоце Делчев, Варна и Пловдив.

Близо 120 деца участваха в заниманията, които се проведоха в зала „Бойчо Брънзов“. Освен че имаха възможност да демонстрират и споделят уменията си и да придобият нови такива, всички участници имаха възможност да се срещнат лично и да вземат автограф от играчите на „акулите“, сред които и един от националите Симеон Лепичев, както и с треньора на тима и бивш национал на Франция и България Васил Евтимов.

Главни координатори на събитието и програмата са Мениджър развитие женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие.

Финалът на програмата „Her World Her Rule“ за България ще бъде навръх 8 март в София, като целта е да се обхванат максимален брой подрастващи при момичетата в училищна възраст и местни треньори, които да запалят искрата на любовта към баскетбола в децата. В София участничките също ще се запознаят със специализирани умения за развитие в 3х3 баскетбола. Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria (б.а. – ново поколение баскетболистки в България).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани