Ивко Ивков: Опитвам се да попивам от по-опитните

През второто полувреме успяхме да играем агресивно, допълва баскетболистът на Спартак

493

„Беше важно за нас да победим, да покажем лицето, което искаме да показваме. Това, което показвахме допреди това, с нашата агресивна игра и в двете фази – в защита и в нападение. През второто полувреме успяхме да играем агресивно. Успяхме да направим повече бързи атаки. Лимитирахме съперника под 80 точки. Мисля, че това беше ключът към победата„, сподели Ивко Ивков след успеха на своя Спартак Плевен над Академик с 81:72 в мач от 8 кръг в НБЛ.

„Освен характерът, и опитът помага на нашия отбор. Ние имаме много опитни играчи като Станимир Маринов, Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и др. От тях взимаме пример и това помага доста на отбора. За нас загубата в Шумен ще остане обица на ухото и смятам, че във всеки мач всеки в отбора ще дава максимума, за да не се случи отново това. Надявам се във всеки двубой да показваме най-доброто от себе си, както в този, и да продължим напред, да се представяме все по-добре“, добави крилото, който се отчете с 11 точки в двубоя срещу пловдивчани.

„Отдавам играта си на тренировките. Старая се в тях. Опитвам се всеки път да се раздавам. Както казах, по-опитните ни дават съвети, обясняват ни как да подходим във всяка ситуация. Помагат ни и се опитвам да попивам от тях„, казва още Ивко Ивков.

Спартак надви Академик в здрава битка в Плевен (видео)

„Дейвид Хоутън доста бързо се приобщава към отбора. Трябва му още много малко време, за да го стори напълно. Много добро момче е. Знае доста неща на български, някои от нас го познават добре. Добър човек е и се надявам да помогне на отбора. В мача с Академик имаше важни чадъри накрая. Надявам се да показва все по-добра игра„, допълва 196-сантиметровият баскетболист на плевенчани.

Играем отборен баскетбол. Във всеки мач различен човек може да излезе на преден план, да даде искра на отбора. Това е много хубаво. Имаме дълга ротация, но се въртим. Разпределяме си игровото време. Това ни помага да играем добре и в двете фази на играта„, смята той.

„Надявам се в сряда да се получи един добър мач, както за публиката, така и за нас, и да излезем победители. Колкото и малко време да имаме, ще се подготвим за Рилски спортист“, завърши Ивко Ивков.

Предишна статияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Мануел Суарес
Следваща статияВасил Бачев: Много малко не ни достигна да се поздравим с победата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."