13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЗлатин Георгиев продължава с Левски

Златин Георгиев продължава с Левски

Крилото ще играе за столичани и през 2023/2024

Стартът на работата по селекцията в Левски вече е даден. „Сините“ отметнаха една от най-важните си задачи и запазиха един от своите лидери. На разположение на столичани за следващия сезон остава Златин Георгиев. Това потвърди бившият национал пред Superbasket.bg.

Крилото подсили повторно тима от София през миналото лято и моментално се превърна в едно от основните оръжия в състава, воден от Димитър Ангелов. Георгиев бе в основата на спечелването на Купата на България и класирането на четвъртфиналите в НБЛ. Той се отличи със средни показатели 11.1 точки, 4.7 борби 4.4 асистеции за 32 мача в родния елит, докато в Балканската лига завърши с по 7.1 точки, 3.3 овладени под двата ринга топки и 3.6 завършващи подавания за 8 срещи.

Както знаем, 38-годишният баскетболист прекарва своя втори период в Левски. Преди това ветеранът носеше екип на „сините“ от 2003 до 2013 година. Zа това време спечели две Купи на България, като има четири сребърни отличия от същия турнир, както и едно бронзово. Към неговата колекция да добавим още един трофей в Балканската лига и две втори места. В родното първенство завоюва четири сребърни и три бронзови медала.

До този момент 197-сантиметровият стрелец е бранил още честта на Рилски спортист.Във визитката си със самоковци софиянецът личат с три купи и една Суперкупа на България. Може да се похвали с два бронзови медала от същата надпревара. Във визитката му личат две сребърни и три бронзови отличия в НБЛ. Сред постиженията му се нареждат още едно сребърно и едно бронзово отличие в Балканската лига.

ПрезGoogle.com
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани