19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЗА ПЪРВИ ПЪТ: Купата при жените отива във витрината на Рилски спортист...

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Купата при жените отива във витрината на Рилски спортист (видео)

Самоковки детронираха миналогодишния носител на трофея Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: За първи път в своята история Рилски спортист вдигна Купата на България при жените. На свой терен отборът на Маргарита Маринкова детронира миналогодишния носител на трофея Берое след 62:56 във финала на надпреварата.

И ОЩЕ: Това е третото отличие за самоковки в турнира след бронза от 2008 г. и среброто от миналия сезон. Старозагорки пък ще се задоволят с второто място за шести път.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова завърши с 13 точки и 8 борби за победителките. Таяриана Чембърс добави 11 и 7 борби. Виолета Григорова се разписа с 10 точки и 5 борби.

Жаклин Златанова единствена финишира с двуцифрен точков актив за Берое – 15 и 6 борби. Яна Карамфилов грабна 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Рилски демонстрира по-добра успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 42% срещу 34% за Берое. Освен това, самоковки допуснаха и по-малко технически грешки – 16 срещу 19 за съперника.

КЪМ МЕДАЛИТЕ: Бронзът в турнира за Купа България този сезон остана за Монтана 2003, който по-рано днес победи Локомотив София с 81:46.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Деница Манолова бе избрана за MVP на последното издание на турнира за Купата на България при жените. Крилото на Рилски спортист допринесе за спечеления от своя тим трофей след победа във финала над Берое с 62:56. […]

  2. […] „Страхотна игра от момичетата. Повярваха, че могат да победят шампиона. Все пак в последните години Берое е непобедим в женския баскетбол„, каза пред БТА старши треньорът на Рилски спортист Маргарита Маринкова след успеха на самоковки във финала на турнира за Купата на…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани