Георги Давидов: Камповете, които организирам, са напълно насочени към основите на техниката за стрелба (видео)

Децата ме вдъхновяват и правят истински щастлив, когато виждам как се развиват и наслаждават на процеса. казва още бившият национал

1300

И тази година Георги Давидов организира кампове, в които помага на подрастващите да усъвършенстват уменията си. Специалистът споделя, че работата с деца го вдъхновява. 

Ето какво разказа бившият национал за камповете за стрелба, които организира:  

– Здравейте, г-н Давидов. Благодарим ви, че се присъединихте към нашата среща днес. Можете ли да ни разкажете повече за камповете за стрелба, които организирате? 

 – Здравейте. Камповете за стрелба, които организирам тази година, са напълно насочени към основите на техниката за стрелба в баскетбола. Обожавам да работя с деца в свободното си време, когато не съм зает с мъжките отбори. Те ме вдъхновяват и правят истински щастлив, когато виждам как се развиват и наслаждават на процеса. И не на последно място, те ме правят по-добър треньор!

Стрелбата е основен и, може би, най-важен елемент в баскетбола и трябва да се овладее до съвършенство. Ако можеш да стреляш правилно и да вкарваш, защото двете неща са свързани помежду си, можеш да играеш във всеки отбор.

Затова вярвам, че треньорите на подрастващите са ключов фактор за развитието на един играч в тази област. Веднъж като се овладее определена техника, тя остава с играча за целия му живот и е много трудно да се промени след 18 години.

Целевата група на моите кампове е за деца между 10 и 18 години, както момичета, така и момчета, защото има много неща, на които можем да ги научим в тренировките, които провеждаме.

До момента съм организирал три специализирани кампа за стрелба и смея да кажа, че няма дете, което да е дошло и да не е показало някакво подобрение, независимо дали голямо или малко. Всяко дете изстрелва между 300 и 350 шута на нашите кампове, и се грижим да има треньор с тях за всяка изстреляна топка, предоставяйки необходимите корекции.

Концепциите не са толкова сложни, но изискват подробно обяснение и много, много повторения. Фактът, че деца от Плевен, Силистра, Благоевград и дори две деца от Германия участват в нашите кампове, ни прави по-истински значими.

Затова каня опитни треньори и играчи от най-високо ниво, които не са просто теоретици, а хора, които са реализирали реални шутове в големи мачове. Това е и моят подарък към тях.

Следващият камп за стрелба на Георги Давидов ще се проведе на 27 и 28 юни и може би ще бъде последният за това лято, поради моите ангажименти с мъжкия национален отбор. Заедно с моя колега Дани Клечков и с един истински стрелец, доказал се в много битки, играч на ЦСКА и националния отбор Венци Петков, ще направим всичко възможно да покажем на децата тайните на стрелбата в коша.

Предишна статияАрмани Милано с 30-то злато в Италия (видео)
Следваща статияВ Гърция вече се заговори какво предлага Сакраменто на Везенков
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."