19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаИсторическа първа титла за Бейлър при колежаните (видео)

Историческа първа титла за Бейлър при колежаните (видео)

NCAA се сдоби с нов шампион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: NCAA се сдоби с нов шампион. Университетският тим на Бейлър завоюва историческа първа титла в колежанкото първенство на САЩ, след като надигра Гонзага с 86:70 във финала на Мартенската лудост. Така „булдозите“ пропуснаха шанса да станат първият непобеден първенец от 1976 г., когато Индиана Стейт прави това.

НАЙ-ДОБРИ: Гардът на Бейлър Джаред Бътлър прибра приза за Играч №1 във финалите, след като навъртя на сметката на тима си 22 точки и 7 асистенции. Мичио Тийг добави 19. Дейвиън Мичъл се разписа с 15 точки, 6 борби и 5 асистенции.

Джейлън Съгс бе най-резултатен за Гонзага с 22 точки. Кори Киспърт и Дрю Тийм останаха с по 12.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Бейлър имаше аванс от 19 точки през първото полувреме, но Гонзага не се предаде и намали до 9 точки след паузата. Джаред Бътлър и компания отвърнаха на удара и отново се изстреляха напред с 20 точки, като не допуснаха да бъдат изненадани.

И ОЩЕ: Джаред Бътлър намери място и в Идеалния отбор на финалния турнир заедно с колегата си Дейвиън Мичъл. Останалите трима са Джейлън Съгс и Дрю Тийм от Гонзага и Джони Юзанг от университета в Лос Анджелис.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЙЛЪР – ГОНЗАГА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани