19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Давидов: В баскетбола няма лесни съперници, всичко е в наши ръце...

Георги Давидов: В баскетбола няма лесни съперници, всичко е в наши ръце (видео)

Целим с добра игра да оставим добро впечатление, споделя един от помощниците на Росен Барчовски в националния ни отбор

„Още търсим причината за загубата от Норвегия, въпреки че ние сме по-добрия отбор. Първото полувреме ни надиграха тотално. Второто полувреме се събудихме, но за съжаление не успяхме да победим. Казахме си няколко неща в съблекалнята. Имаше напрежение. Имаше и критики, повечето от които не бяха градивни. Момчетата излязоха от напрежението и се върнахме на правия път. 5-6 от националите не успяха да дойдат на лагера по една или друга причина и затова се наложи да викнем и дебютанти. Мисля, че се справихме. Здраво стъпили сме на земята и гледаме напред„, заяви той.

Врачанинът разкри, че успехите са дошли въпреки трудните условия за подготовка.

Трябваше да проведем форсирана подготовка. Имахме 16 дни на разположение, за да влечем в оптимална форма. Това е изключително малък период, но момчетата бяха отдадени и надъхани да се докажат. Не беше лесно, но смело мога да твърдя, че откакто съм в националния период, това е моментът, в който не сме имали нито един проблем. Успехите се дължат и на работата на треньорския щаб. Всички бяхме на една вълна. Затова се чувствам удовлетворен„, допълни той.

Помощникът на Росен Барчовски сподели очакванията си за евроквалификациите и предолимпийската квалификация.

В баскетбола няма лесни съперници, всичко е в наши ръце. Искам момчетата да играят освободен и агресивен баскетбол. Целим с добра игра да оставим добро впечатление. Задачата е трудно. Най-важно е да покажем характер и сърце във всички мачове. Евроквалификациите са приоритет. Трябва да задържим българския баскетбол там, където му е мястото„, добави той.

Георги Давидов честити рождения ден на Александър Везенков. 

„Той винаги е част от отбора, дори когато не е на терена. Това кара състезателите да дават най-доброто от себе си. Не искам да слагам напрежение върху него, защото то е доста. Рано или късно той ще покаже какво може. Мисля, че той направи правилното решение. Това е една от големите победи за българския баскетбол. Той е харизматична личност“, смята той.

Цялото интервю на Георги Давидов можете да видите тук

ПрезGoogle
ИзточникBNT.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани