9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков уважи 100-годишнината на баскетбола в Шумен

Георги Глушков уважи 100-годишнината на баскетбола в Шумен

Състезатели, треньори и деятели се събраха днес в "Арена Шумен"

Ветерани, треньори, състезатели, дейци на баскетбола и представители на спортната общественост в Шумен се събраха днес в спорта зала „Арена Шумен“, за да отдадат уважение и почит към хората, допринесли за развитието на играта в града. Събитието уважи и президентът на БФБ Георги Глушков. 

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави присъстващите в спортното съоръжение.

„100-годишнината е завидно дълголетие. Шумен има своите върхове в историята на баскетбола. Тази красива игра има и своите почитатели тук. Смятам, че добрите спортисти трябва да се подкрепят, защото спортът е инвестиция в младостта и таланта. Радваме се, че мъжкият ни отбор се състезава с най-добрите отбори. Разчитаме на треньорите и на ръководството на клуба, че ще отгледат детско-юношеска школа, която ще продължи добрите традиции от миналото„, заяви той.

Градоначалникът награди спонсори и заслужили деятели на баскетбола в Шумен със специални плакети за годишнината с изображение на „Арена Шумен“. Отличие получи и Гроздалин Грозданов – треньор по баскетбол, методист и изпълнителен директор на БК Шумен, автор на книгата „Сто години баскетбол в Шумен“.

Досега не съм присъствал на тържество, което чества 100-годишнина на баскетбола у нас. Имало е 60-годишнина, 70-годишнина, но не и 100 години, затова съм много развълнуван. Пожелавам ви да продължите да пишете със златни букви историята на тази игра във вашия град. Благодаря на всички спонсори, които ни помагат. Благодаря и на общината, на кмета г-н Христов за подкрепата и за условията за спорта, които Шумен създаде с тази красива зала“, сподели президентът на БФБ Георги Глушков.

Шефът на родната централа подари на Любомир Христов плакет с благодарност за приноса на общината за развитието на баскетбола у нас и по повод вековния юбилей. Георги Глушков награди БК Шумен и млади спортисти за техните постижения.

ПрезGoogle
Източникв-к "Труд"
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани