Георги Глушков и Елеонора Рангелова се включиха в среща с представители на федерациите на Косово и Естония

Двамата участваха в събиране по проекта "Сигурност за бъдещето"

231

Първата среща по проекта „Сигурност за бъдещето“ (Safeguarding the Future) се състоя в Прищина през уикенда. В нея взеха участие представители на баскетболните федерации на Косово, България и Естония, както и на треньорската асоциация на Косово.

Сред присъстващите бяха президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и мениджър международни връзки и специални проекти Елеонора Рангелова, която е координатор на проекта от българска страна. В Прищина Глушков проведе среща и с президента на косовската федерация Арбен Фетаху и президента на косовския олимпийски комитет Исмет Красничи.

„Сигурност за бъдещето“ е проект, финансиран по програмата Еразъм + Спорт, насочен към създаването на механизми в България, Естония и Косово, които гарантират безопасно, положително и приятно баскетболно преживяване за всички участници в баскетбола, с особено внимание към децата и младите хора.

Основната цел на проекта е да бъде изготвена политика за сигурност в баскетбола, която ще бъде приета от националните баскетболни федерации на трите държави. Политиката ще определи мерките, които трябва да бъдат предприети, за да се гарантира безопасността на всички лица, занимаващи се с баскетбол, включително начините за предотвратяване и докладване на всякакъв вид насилие или злоупотреба.

Политиките ще определят ясно ролите и отговорностите за спазване на мерките за сигурност за всички участници в баскетбола, включително треньори, съдии, мениджъри и състезатели. Те също така ще установят система за контрол, за да се гарантира, че тези мерки се прилагат ефективно и последователно на всички нива на спорта. Целта на проекта съвпада с изискването на ФИБА за създаването и приемането на политика за сигурност във всички федерации, членуващи в световната федерация.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияТитан Пропъртис продължава силното си представяне в Б група на Запад
Следваща статияСофия бе домакин на събитие по проект за приобщаване в баскетбола на хора с увреждания
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."