16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков за Голомеев: Голяма загуба за българския, европейския и световния баскетбол

Георги Глушков за Голомеев: Голяма загуба за българския, европейския и световния баскетбол

Трябва да оставим това наследство и на младите, добави президентът на родната федерация

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков също си взе последно сбогом с легендарния Атанас Голомеев, който напусна този свят на 12 август. По-рано днес се състоя и поклонението в памет на участника на 5 европейски първенства. То се проведе във фоайето на националния стадион „Васил“Левски“.

„Голяма загуба за българския, европейския и световния баскетбол. Епоха си отиде. Беше добър, имаше чувство за хумор, обясняваше по неговия си начин, за да го разберем. Ще ни липсва много, много… Спомените ще си останат вечно за нас. Трябва да оставим това наследство и на младите. Много откровен и честен. Винаги се е борил за победата“, заяви президентът на БФБаскетбол Георги Глушков

Беше пример за подражание. Ще тъжим много. Бях го виждал само по телевизията, а като ме повикаха в националния отбор, той ме взе в неговата стая – да се уча, да ми разказва…. Това е първият ми спомен“, добави президентът на родната централа.

ПрезGoogle
ИзточникГонг
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани