7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Успехът е сладък, най-вече съм доволен от моите играчи

Васил Евтимов: Успехът е сладък, най-вече съм доволен от моите играчи

Ние сме първият отбор, който успя да опази Левски до такава степен, заяви треньорът на Черноморец

Това е най-сладката ми победа като треньор. По никакъв начин няма да забравя и моята първа, която дойде на 11 ноември срещу Балкан в Ботевград. Успехът е сладък, най-вече съм доволен от моите играчи, защото показаха уникален характер и мъжка игра от началото до края. Преди мача казах, че по-агресивният отбор ще победи. Спечелихме борбата под коша с 50-42 и бяхме по-агресивни. Вчера работихме един час само в защита, защото лицето, което показахме в последната ни среща срещу Рилски спортист, беше срамно. Аз не искам моят тим да изглежда по този начин. На играчите не им стана приятно. Исках да знаят, че не искам никога да виждам това, което се случи в Самоков. Мисля, че ние сме първият отбор, който успя да опази Левски до такава степен“, заяви пред Max Sport треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха на тима си над Левски Лукойл с 93:75.

Знам, че е много трудно. Когато се натрупат много мачове, баскетболистите просто няма как да издържат. Това са играчи, а не роботи. В момента работим с ръководството по въпроса за привличането на един или двама играчи, които да се включат от пейката. На този етап имаме много млади момчета на пейката, играхме само със 7 човека срещу Левски, защото към момента с това разполагаме. Аз съм страшно доволен от тях по начина, по който тренират и искат да успеят в бъдеще. За мен това е най-важното“, обясни бившият национал относно късата ротация на Черноморец.

Когато подписах като треньор през лятото, исках да сме с една идея по-добри от миналия сезон. Впоследствие се видя, че можем да играем наравно с останалите тимове и затова ще привлечем нови попълнения. Тогава ще сме още по-силни и по-младите баскетболисти ще трупат опит покрай тях. Ако успеем да влезем в Топ 4, сезонът за нас ще бъде много успешен“, допълни Васил Евтимов, който записа втори успех през сезона над тим от първите четири в първата си година като наставник.

Академик Пловдив игра много силно срещу Берое в събота. Днес те загубиха от Ямбол с 4 точки разлика. Това беше добре за нас, но сезонът е дълъг. Още се намираме в средата му. Ние загубихме два или три мача, които трябваше да спечелим. Казал съм на моите играчи, че искам да ги боли от тези загуби. Когато пораженията ги ужилят, ще разберат какво е чувството и ще покажат истинска игра, както и желание за победа“, завърши Васил Евтимов.

Категоричен Черноморец надигра Левски Лукойл

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани