9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Има и лоши дни, но в цялата основа е липсата...

Тити Папазов: Има и лоши дни, но в цялата основа е липсата на енергия

Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора, коментира наставникът на Левски Лукойл

Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора. Дълго време пазихме зона и общо-взето играем защита, която е агресивна и без много лични нарушения. Тъй като познавам класата на отбора, всички играем в този цикъл от мачове, но е факт, че това ни се отразява. В хода на мача Тайрън Брейзълтън получи крампове на два пъти. Тези неща са много малки, особено при очевидната разлика в липсата на енергия. Подходихме максимално професионално, явно е, че при нас възстановяването е много тежко в този ритъм. Играем много често, както и другите тимове, но за първи път Левски е с толкова къса ротация и млади играчи, които участват в тренировъчния процес. След четири дни ни чака нов мач, така че в нашето първенство се видя, че всеки може да победи всеки. Само Рилски спортист държи постоянно ниво“, коментира Тити Папазов пред Max Sport след загубата на тима си в Бургас със 75:93.

Играчите в България не са готови на този ритъм, но ние взехме решение в името на това да спасим първенството. Не сме подценили Черноморец, защото още когато свърши срещата ни с Ямбол, ние знаехме какво ни предстои. Силата на Черноморец е да избухва. Левски никога не е завършвал само с 28 точки през първото полувреме. Изпуснати наши кошове дадоха възможност на домакините в нападение. Второто полувреме бяхме длъжни да го спечелим заради себе си“, допълни наставникът на столичани, които допуснаха първо поражение като гости в НБЛ.

Надяваме се Тайрън Брейзълтън да е получил само крампа, а не разтежение. Йордан Минчев и Асен Великов няма да бъдат готови през следващия месец. До края имаме още три двубоя, които ще ги изиграем в този състав. Трябва да се съобразим с това нещо. Мога да кажа, че играчите полагат максимални усилия. Данило Тасич ме помоли да почива след двубоя с Ямбол, защото нямаше сили да се движи по улицата“, добави Тити Папазов.

Може би генерално сме постъпили правилно, когато сгъстихме календара заради пандемията, но това изисква да имаш отбор от 10-12 равностойни баскетболисти. Това е за всички, не само за нас. Всеки трябва да отговаря за себе си. В първенството няма никакви изненади. Има един лимит, който се компенсира с опит и класа. Има и лоши дни, но в цялата основа е липсата на енергия, за да бъде Левски енергичен и агресивен, какъвто всички са го виждали“, завърши специалистът.

Категоричен Черноморец надигра Левски Лукойл

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани