Васил Евтимов: Изиграхме един фантастичен мач

Когато момчетата изпълняват това, което искам от тях, много по-често ще можем да се похвалим с победа, заяви треньорът на Черноморец

415

„Първо, искам да поздравя моите момчета, защото това е нашата пета поредна победа. И наистина за мен и за клуба това означава много. Искам да поздравя и момчетата на Ямбол. Тук се играе много трудно. Днес залата беше пълна. За първи път, откакто съм треньор на Черноморец, виждам толкова публика в залата. И това не е случайно, а се дължи на успехите на Ямбол, който победи и Рилски спортист, и Левски. Но просто ние изиграхме един фантастичен мач. Във всяка следваща част ние вкарвахме повече точки, което означава, че имаше енергия, хъс и защита. И това много ми хареса“, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Ямбол със 100:78 в мач от НБЛ.

„Бяхме си поставили няколко задачи – първо, да ограничим Ямбол до 76 точки, те отбелязаха 78. Второ, да загубим топката 12 пъти, точно толкова сме я загубили и да спечелим борбата с повече от 10, печелим я с 9. Всички задачи, които си бяхме поставили, бяха изпълнени. Когато момчетата изпълняват това, което искам от тях, много по-често ще можем да се похвалим с победа в края на мача. Задачата е свършена. Всички тези неща, които искахме да постигнем в последните пет мача, се случиха“, добави бившият център.

Сега искам да поздравя моите две момчета, които заминават за националния отбор – Георги Боянов и Симеон Лепичев. Пожелавам им от все сърце успех и да зарадват всички нас, всички българи, с две победи. На другите състезатели ще дам почивка, за да можем след това да се подготвим за последното завъртане в шампионата“, каза още Васил Евтимов, чийто тим е пети в класирането с баланс от 11-9.

Черноморец се нареди пети в НБЛ в края на втория етап (видео)

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияДейвид Кравиш изстреля Уникаха на финал за Купата на Краля в Испания
Следваща статияАлександър Алексиев: Получихме много точки
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."