9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияБългария стана първата спирка от обиколката на трофея за Евробаскет 2022

България стана първата спирка от обиколката на трофея за Евробаскет 2022

Феновете успяха да се докоснат до купата през миналия уикенд

Пътешествието на най-ценния европейски баскетболен трофей – Купата на Евробаскет 2022 на Стария континент започна с повече от топла и интригуваща обиколка в България. Купата, носеща името на бившия президент на ФИБА Николай Семашко, стартира обиколката си в страните, участници на предстоящия шампионат в Ботевград по време на полуфиналите на турнира за Купата на България.

Стотици фенове на баскетбола имаха възможността да се снимат за спомен с ценния трофей в „Арена Ботевград“.

Надявам се присъствието на тази купа тук да покаже на всички за какво се борим. Трябва да сме реалисти, но това не ни пречи да мечтаем. Дано да сме здрави, да се подготвим добре и ще дадем всичко най-добро от себе си на първенството през септември“, обеща пред купата капитанът на българския национален отбор Чавдар Костов. Той си спомни победите на тима ни над Белгия и Грузия от последното участие на „лъвовете“ Евробскет, като обяви, че това са едни от най-силните моменти в кариерата му.

С настроение и усмивка прие присъствието на европейския трофей и MVP на финалния турнир за Купата на България и Баскетболист номер 1 в страната за 2021 г. Павлин Иванов.

„Мечтая да се представим достойно в борбата за тази купа. Реалисти сме, но ще дадем максимума. Дано сме здрави“, пожела си националът.

Посланици на Trophy Tour за България бяха членът на Залата на славата на ФИБА и рекордьор по участия на европейски първенства с екипа на България (5) Атанас Голомеев и президентът на БФБаскетбол и четирикратен участник на европейско първенство Георги Глушков.

Хубаво е, че пак се класирахме. Дано участието ни не остане незабелязано. Защото наистина имаме качествени момчета. Трябва да имаме повече вяра, повече кураж. Надежда ми вдъхват младите високи момчета, които ме карат да мечтая, че скоро пак ще имаме центрове като Виктор Радев, като Мирчев, като Голомеев“, сподели пък легендата на българския баскетбол Петко Маринов.

Бившият му съотборник в представителния тим на страната и също участник в четири финални турнира на Евробаскет Любомир Амиорков пък си спомни срещите с гиганти в световния баскетбол като Владе Дивац, Фасулас и пр.

Европейското първенство е възможност да се срещнеш с най-силните и най-добрите“, каза бившият център на ЦСКА.

Най-емоционално приеха срещата си с европейската купа децата. Десетки малки фенове на баскетбола се снимаха с трофея, с талисмана на европейското първенство през септември Baunce и получиха малки подаръци за спомен.

Следващата спирка на трофея е Будапеща.

Повече можете да прочетете тук

Снимки: БФБ и LAP.BG

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани