5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориБългария се разправи с Исландия за втора победа в евроквалификациите (видео)

България се разправи с Исландия за втора победа в евроквалификациите (видео)

Борислава Христова даде тон на представителния ни тим с 25 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България записа втората си победа в европейските квалификации за жени. В Хераклион селекцията на Стефан Михайлов не се затрудни срещу Исландия след 74:53 над Исландия в мач от група А на пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова се представи силно за България и остави срещу името си в статистиката 25 точки, като бе 10/17 при стрелбата си от игра, плюс 6 борби. Жаклин Златанова свърша доста работа под коша и грабна 15 борби, допълнени от 12 точки. Виктория Стойчева се разписа с 10.

Сара Рън Хинриксдотир бе над всички за Исландия с 31 точки и 8 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: “Лъвиците” започнаха ударно и лимитираха съперника до 21 точки през първото полувреме, отговаряйки с 44, за да си осигурят двуцифрена преднина. След паузата исландките поизравниха играта, но България не допусна промяна и съумя да запази лидерството си до финалната сирена.

И ОЩЕ: Националките имат актива си и 2 загуби в група А, като по-късно тази вечер ще се изиграе и другата среща от този поток между Гърция и Словения. За европейското догодина ще се класират победителите от всяка група и петте най-добри втори отбора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващите срещи на България от евроквалификациите ще бъдат през февруари 2021 г., срещу Словения и Гърция.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ИСЛАНДИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани