10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориБългария не издържа в края срещу Израел на "Словения Бол"

България не издържа в края срещу Израел на „Словения Бол“

Националките до 14 г. с второ поражение на турнира

Националният отбор на България за момичета до 14 г. завърши със загуба участието си в груповата фаза на силния турнир „Словения Бол“. В последния си мач тимът ни отстъпи на лидера Израел с 57:65, но показа много борбеност и до самия край имаше шанс да вземе победата.

Двата отбора изиграха много оспорвано първо полувреме, в което многократно си разменяха водачеството. Разликата обаче така и не надвиши 5 точки, а на почивката баскетболистките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова изоставаха с 33:35.

След паузата Израел поддържаше крехък аванс и преди последната част се оттегли при 49:43 в своя полза. Тимът дръпна и с 12 през заключителния период, но серия от 13-0 доведе до обрат и 57:56 за България при оставащи три минути. До края обаче съперникът отбеляза 9 безответни точки и измъкна успеха.

Дабъл-дабъл за отбора ни направи Деяна Станиславова, която завърши с 16 точки и 10 борби, а Катрина Бозова добави 14 точки.

Победата бе трета за състава на Израел, който спечели групата и се класира за полуфиналите. България завършва с баланс 1-2, като на теория все още има шанс за Топ 4 при евентуална тройна въртележка, но за целта Хърватия трябва да победи Унгария в последния мач и вече значение ще има точковата разлика. В противен случай тимът ни ще играе за разпределение на 5/7 място.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани