10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБУБА ще бъде домакин на мачове от Европейската младежка лига

БУБА ще бъде домакин на мачове от Европейската младежка лига

Мачовете от 3 до 6 ноември ще се провеждат в зала „Триадица“

БУБА Баскетбол за момчета до 16-годишна възраст ще бъде домакин на първия турнир от група C на Европейската младежка баскетболна лига. Общо девет тима ще се съберат в София, за да дадат старт на надпреварата в третия поток. Мачовете от 3 до 6 ноември ще се провеждат в зала „Триадица“ в София. 

В група C на турнира, освен БУБА Баскетбол, има още два български отбора – ЦСКА и Балкан. В групата са още северномакедонският Водно Сънс Партизан от Скопие, Суадие от Истанбул, Турция, Баскетбол Дриймс Академик от Гран Канария, Испания, Пражки сокол от Чехия, Шефилд Колидж от Великобритания и бившият клуб на президента на БФБ Георги Глушков – Казерта от Италия. 

Щастливи сме да сме домакини на толкова силен турнир. Хубаво е, че и София ще е домакин на подобна качествена проява за подрастващи. Отборите в групата са много квалитетни. Нямаме много добра представа какви са съперниците, но е ясно, че в страни като Испания, Италия, Турция държат много на баскетбола. Миналата година направихме много добри резултати за тази възраст. Сега отборите са дори по-силни. Имаме добри момчета и основната ни цел е да се представим добре. С Балкан сме школи, които представят България добре в такива турнири. 

Това е възможност за обогатяване на календара от състезания за момчетата в тази възраст. Надяваме се да помогнем на играчите да израснат и да заслужат място в националния отбор, за да могат да имат успехи и националните гарнитури. Турнир като този позволява на всички в България да си сверят часовника с големи школи и се надяваме да издигнем нивото на българския баскетбол. Не го правим за БУБА Баскетбол и за успехите на клуба, или наши – на треньорите в школата ни, целта ни е да развиваме българския баскетбол като цяло“, коментира предстоящата надпревара треньорът на 16-годишните момчета на БУБА Баскетбол Янко Янчев.

Вторият турнир от надпреварата е в края на януари 2023 г., в Будапеща, Унгария. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани