19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБойко Миленков: Предстои ни много изравнено и супер интересно първенство

Бойко Миленков: Предстои ни много изравнено и супер интересно първенство

Аз лично си пожелавам нормален сезон, добави наставникът на Берое

„Подготовката на отбора протича съвсем нормално. Малко по-тежичко е за всички преди сезона, защото натоварванията са по-сериозни, но засега момчетата проявяват страние и се раздават в тренировъчния процес. Имаме минимален здравословен проблем с един от чужденците, но той въпреки всичко тренира и играе на 100%. След като анализирахме грешките, които сме допуснали минали сезони, си поставихме за цел, да се усили атлетизма в подкошието и да селектираме състезатели, които ще се раздават в защита. На този етап съм обнадежден, че в тези аспекти ще изглеждаме различно„, заяви треньорът на Берое Бойко Миленков само седмица преди старта на сезона в НБЛ. 

Контролните срещи дават бегла представа затова как ще се развият събитията в шампионата. Все пак отборите по-скоро експериментират в ротациите. Има състезатели и отбори, които са по-напред, други по-назад в подготовката. Има контузии. Победите над Академик и Спартак ни окуражават, но и двата отбора не бяха в пълни състава. Стоим здраво стъпили на земята и знаем, че само с работа в тренировъчния процес ще вдигаме нивото„, каза още наставникът на старозагорци. 

При нас се върнаха Ники Николов и Ники Титков, които са така да се каже и наши момчета. Много разчитаме на тях. Разчитаме на опита и шута на Дарин Иванов, на организаторските способности на Мишо Комбаков. Чужденците в Берое винаги са били доста интересни за нашия баскетбол. В отбора тренират и няколко юноши, които не са на необходимото ниво все още, но помагат изключително много в работата. Плюс това е голям бонус за тяхното развитие“, добави той. 

Не очакваме чудеса в представянето ни, но все пак като гледам селекциите на отборите, ни предстои много изравнено и супер интересно първенство. За мен Шумен, Черно море Тича, Ямбол и Академик ще бъдат по-силни. Водещите отбори със сериозните финанси са ясни. Освен това с разделянето на шестици, всеки мач става от значение“, смята Бойко Миленков. 

„Аз лично си пожелавам нормален сезон трета поредна година. Надявам се на третата година пожеланията ми да се сбъднат. Защото досега нямахме този късмет. Все пак общината е поела по-сериозен ангажимент„, допълни бившият играч. 

В понеделник гостуваме на ЦСКА, които е основен фаворит за титлата този сезон. Другият понеделник приемаме Черноморец, който ще запише участие във ФИБА Къп няколко дни преди това“, завърши Бойко Миленков. 

ПрезGoogle
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани