9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияББЛ обяви разпределението по региони за следващия сезон

ББЛ обяви разпределението по региони за следващия сезон

В ББЛ А група ще има три региона

Разпределението на отборите по региони за следващия сезон в първенствата на ББЛ при мъжете вече е ясно. Както бе обявено, общо 77 тима ще участват в различните групи.

В ББЛ А група ще има три региона – Запад, Изток и Юг, в ББЛ Б група – Запад, Изток, Юг и Център, а в ББЛ В група – Запад.

Според стратегията за развитие на ББЛ, максималният брой участващи отбори в регион е 12, а ето и кои са тимовете в тях:

ББЛ А група:

Запад:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 13 мъжки отбора. 11 от тях имат своето гарантирано право да участват в групата, тъй като участваха в нея и през миналия сезон. Новите за ББЛ тимове  – Видабаскет и Ботев 2012 Враца, ще участват в бараж в една среща, която по план трябва да се проведе в средата на месец септември.

Списък на отборите: Политехника, Левски София 2022, Енигма Фойерверк, Миньор 2015, Микс, Спортист 1959 Своге, Фаб Файв, ЦСКА София, Балкан Ботевград, Спартак Сандански и Волтрон.

Юг:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 7 мъжки отбора. Всички те ще вземат участие в 2023/2024 на ББЛ.

Списък на отборите: Локомотив Пловдив, Пловдив Мамбас, Хасково, 3.6.9. Баскетбол, Академик Пловдив, Хебър и Кралете на долината.

Изток:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 6 мъжки отбора. Всички отбори ще вземат участие в 2023/2024 на ББЛ.

Списък на отборите: Черно море Викудха, Ънстопабъл, ИУ Варна, Шоутайм, Шумен и Black Sharks Burgas.

Център:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 2 мъжки отбора. За 2023/2024 не може да бъде организирано първенство. По тази причина тимовете на Чавдар Троян и Чардафон Габрово могат да се включат в групи от региони, където местата не са попълнени.

ББЛ Б група:

Запад:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 11 мъжки отбора. Последното място в групата има правото да попълни отбор, останал под чертата след изиграването на 2022/2023. В средата на месец септември в бараж ще участват отборите на София Викингс и Евробаскет Благоевград.

Списък на отборите: Авалон Зуум дизайн, Титан пропъртис, Политехника Б, Спортни таланти, Енигма Фойерверк, Йънг бойс, В.И.С, Ахил, Фюз медия, Carppopolis и Волтрон.

Юг: 

Заявки и депозити в срок подадоха общо 8 мъжки отбора. Всички те ще вземат участие в 2023/2024 на ББЛ.

Списък на отборите: Асеновец 2005, Димитровград 2020, Олимпия Ямбол, Рогош, Златоград, Madgreeks, Раковски и Берое Стара Загора.

Изток:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 10 мъжки отбора. Всички те ще вземат участие в 2023/2024 на ББЛ.

Списък на отборите: Светкавица Б, Консуматорите, Черноморец Балчик, Bay Kings Варна, Шоутайм Б, Ънстопабъл, Черно море Тича, МУ Варна, Стар баскет и Шумен.

Център: 

Заявки и депозити в срок подадоха общо 7 мъжки отбора. Всички те ще вземат участие в 2023/2024 на ББЛ.

Списък на отборите: Локомотив Г.О., Дрийм тийм Троян, Гочита, Зограф Трявна, Етър 49, Алеко Свищов и Етрос В. Търново

ББЛ В група:

Запад:

Заявки и депозити в срок подадоха общо 13 мъжки отбора. Загубилият баража за Б група ще продължи участието си във В група. Общо във В група през 2023/2024 на ББЛ ще участват 12 отбора.

Списък на отборите: Олд мамбас, Политехника В, Славия, София Викингс или Евробаскет, Лъвовете 2013, Волтрон, Титан пропъртис, Локомотив София, The Throwers, Вихрен Сандански, Септември и Миньор 2015.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани