11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияБалкан привлече сребърен медалист от европейското за кадети

Балкан привлече сребърен медалист от европейското за кадети

Михаил Калинов ще продължи развитието си при ботевградчани

Балкан привлече в редиците си един от най-талантливите млади български играчи. Михаил Калинов вече ще се развива при ботевградчани, потвърдиха от досегашния му тим Доростол в социалните мрежи.

През миналия сезон Михаил Калинов става шампион със селекцията на Доростол до 16 г., като е избран за МVP на турнира. Осен това, има и трето място за Купата с 19-годишната формация на тима от Силистра. Във всички турнири той записва средно по 29.3 точки, 5.7 борби и 4.7 асистенции в общо 15 мача.

С националния ни отбор за кадети печели сребро на европейското първенство, Дивизия Б, което се проведе в Питещ (Румъния) през това лято. В тази надпревара гардът регистрира средни показатели от 10.4 точки, 1.9 борби и 2.7 асистенции в 7 двубоя на България.

От новия сезон Михаил Калинов ще се подготвя с мъжкия тим на Балкан, ще се състезава в своята възрастова група до 17 г., в старшата възраст до 19 г. и в ББЛ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани