13.2 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияБалкан на полуфинал в турнира за Купата на България

Балкан на полуфинал в турнира за Купата на България

Ботевградчани се наложиха над Черно море Тича в първия мач от надпреварата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стана първият полуфиналист в турнира за Купата на България. В „Арена Бургас“ отборът на Небойша Кнежевич се наложи над Черно море Тича с 88:69 в първия 1/4-финал на надпреварата.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание заради националния траур, обявен заради кончината на патриарх Неофит.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров бе близо до дабъл-дабъл за Балкан след 17 точки и 9 борби. Майки Диксън добави 14. Йордан Минчев се разписа с 12. Ерик Адамс вкара 10.

Къртис Джоунс бе най-резултатен за Черно море Тича с 18 точки и 6 борби. Костадин Лазаров се отчете с 15. Аверил Угба остана с 13 точки и 12 борби.

РАЗВИТИЕТО: Варненци започнаха по-съсредоточено и чрез Къртис Джоунс и Аверил Угба поведоха с 13:5. „Зелените“ отговориха чрез Майки Диксън и Димитър Димитров, за да сведат пасива си до 15:18 в края на първата част. През втория период двата тима стояха близо един до друг преди Къртис Джоунс и Костадин Лазаров да дадат преднина на „моряците“ от 30:24, но от другата страна Илиян Пищиков, Димитър Димитров, Ерик Адамс и Майки Диксън обърнаха нещата в полза на шампионите за 38:31. Два успешни наказателни удара на Тач Ънру фиксираха 33:38 на голямата почивка.

След паузата ботевградчани направиха серия от 22-9, дело на Йордан Минчев, Димитър Димитров, Сюприйм Ханна, Йордан Минчев и Мартин Сотиров, за да дръпнат с 60:42. До финалната сирена селекцията на Небойша Кнежевич не изпусна инициативата и стигна до успеха, оформяйки крайното 88:69.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 март) от 16.00 ч. Балкан ще се изправи срещу победителя от двойката Спартак Плевен/Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани