Александър Везенков: Трябва да покажем на какво сме способни

Всеки един мач е важен за нашето самочувствие и за играта ни, допълва крилото

440

Александър Везенков определи участието на България в откриващия мач на европейското първенство срещу Испания като огромна чест. Крилото е на мнение, че тимът трябва да се наслаждава и да играе добре на този форум.

„Това е голяма чест, отговорност и голяма радост, че ще играем на това първенство и че го откриваме. Знаем, че ще играем с много силни отбори. Испания винаги е в зоната на медалите и винаги играе много добре. При нас не трябва да има напрежение, а да се наслаждаваме и да играем добре на този форум. Не знаем дали ще имаме отново шанса да сме на такова голямо спортно събитие. Всеки един мач е важен за нашето самочувствие и за играта ни. Трябва да покажем на какво сме способни“, заяви пред БНТ Александър Везенков.

България ще започне срещу Испания на Евробаскет 2022 на 1 септември от 14.30 ч. в „Арена Тбилиси“. Останалите съперници на представителния ни тим в група А са Грузия, Турция, Черна гора и Белгия. Срещите можете да наблюдавате в ефира на БНТ.

Преди това „лъвовете“ ще спорят с Кипър и Румъния, съответно на 25 и 28 август в „Арена Самоков“ в мачове от предквалификациите за европейското през 2025 г. Двубоите ще бъдат излъчени по Nova Sport.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБНТ
Предишна статияВасил Бачев пред BBALL.BG: Надявам се участието на България на европейско да събуди интереса на още повече деца
Следваща статияБожидар Аврамов ще бележи за Спартак още един сезон
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."