17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЛайфстайлЧестит рожден ден на Георги Младенов

Честит рожден ден на Георги Младенов

Бившият селекционер на България ще почерпи близки и приятели днес

Днешният 11 май е една от знаковите дати в родния баскетбол. Личен празник днес има една от легендите на играта у нас Георги Младенов, който навършва 61 години. 

11 пъти шампион на България – с Левски, Плама Плевен (б.с. – сега Спартак) и Славия. Носител на 7 Купи на страната – 5 със „сините“ и по една със Славия и плевенчани. Бивш национал на България. Балкански шампион от 1984 г. В чужбина играе в Тунис и Саудитска Арабия.

През 2011 г. фантастичната му кариера е почетена с грандиозен бенефис, състоял се в „Арена Армеец“, а в него срещу любимия му Левски застава Панатинайкос начело с легендата Желко Обрадович, който казва за него тогава: „Вече няма играчи като Жоро Младенов.“

На треньортвото Георги Младенов се отдава в Спартак МВР, а след това преминава през Балкан, Лукойл Академик, Берое и италианския Римини. Бивш селекционер на мъжкия ни нациолен отбор, както и на младежите и юношите до 18 г. В момента е начело на Миньор 2015 в ББЛ А група.

Eкипът на bball.bg желае преди всичко здраве на Георги Младенов, както и още много победи!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани