11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБААлександър Везенков: Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА...

Александър Везенков: Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА (видео)

Беше странен сезон, изпълнен с върхове и спадове, обясни крилото на Сакраменто

Александър Везенков завърши първия си сезон в НБА, след като неговият Сакраменто не успя да си осигури място в плейофите. Крилото записа средни показатели от 5.6 точки, 2.3 борби и 0.5 асистенции в общо 42 двубоя на „кралете“ в лигата.

„Мога да кажа, че беше странен сезон, изпълнен с върхове и спадове. Това беше нов живот и докосване до различен стил на игра, имах и няколко контузии. Опитах се да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление приключихме сезона твърде рано. Всички искахме да се класираме за плейофите и да продължим напред в тях, но трябва да се учим от това. Моето желание беше да ставам по-добър с всеки изминал ден, но двете дълготрайни контузии, които имах, спрях моя прогрес. Имаше ситуации, които бяха трудни и различни за мен“, заяви Александър Везенков пред американските медии.

„Разликата при НБА идва от качеството на талантливите играчи, това е направо лудост. Едно е да гледаш по телевизията, но действителността е много различна – темпото на игра и транзицията. Аз трябва да подобря всичко във всеки аспект. Хубавата част е, че имаме по-дълга почивка до началото на следващия сезон. Това дава възможност на всички да работят и да станат по-добри“, добави баскетболистът на Кингс.

Все още нямам планове по време на паузата между сезоните. Липсва ми моя дом, първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги тренирам в хода на дадена пауза. Когато играех в Европа, нямахме толкова много време да го правим, тъй като сезоните приключват в средата на юни. Сега имам достатъчно време и ще го използвам, за да подобря генерално моето представяне„, каза още крилото.

„Трудно е, когато ядрото на отбора се състои от седем човека, а останалите чакаме възможност. В крайна сметка заради това ни плащат и това трябва да правим. Днес може да съм аз, утре някой друг. Трудно е да се подържа ритъм, защото играеш днес, а след това можеш да имаш шанс след 5 мача. Разполагаш с ограничено време, за да покажеш на какво си способен. Понякога се нуждаеш от 1-2 мача, за да намериш своята роля. Трябва да си психически устойчив, а след това и физически здрав, за издържиш през целия сезон“, допълва 28-годишният играч.

„Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Ако съм се съмнявал в други неща, то в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Това, в което вярвам, че мога да получа като игрово време и това, което имам, са две различни неща. Ако ме питате за ролята, която имах през сезона, трудно е. Трябва да бъдеш готов. Един мач играеш добре, друг – не. Имаш 10 минути, а може и по-малко, за да покажеш най-доброто, на което си способен. Аз съм позитивен човек и гледам да съм такъв постоянно, за да помагам на моите съотборници и на отбора, да работя здраво. Смятам, че на 100% изпълних това, което се искаше от мен“, признава Александър Везенков.

Малик Монк е страхотен човек. Говорихме много, особено когато аз бях контузен, а после той. На пейката седим един до друг, така че говорим през целия мач. Страхотен е и като играч, и като човек, има страхотна енергия, много е талантлив. Надявам се, че ще се върне в отбора. Ако не го направи, му желая всичко най-добро. Заслужава всичко, може да стане Най-добър шести играч на сезона. Направи толкова много за тима и виждате как се отрази неговата липса. От петото място се сринахме до деветото за две седмици и половина. Неговият принос беше огромен„, смята българинът.

„Все още е трудно това да си MVP на сезона в Евролигата и след това да си ролеви играч в НБА. Ние сме човешки същества, на всеки му харесва да получава внимание и да носи отговорност. Знаех къде идвам. Понякога мислех, че мога да помогна повече на отбора и да играя повече, но първо гледам себе си в огледалото и моите грешки. Трудно е, обичаме играта и всеки иска да играе повече“, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани