19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияАлександър Везенков заслужи Спортен Икар

Александър Везенков заслужи Спортен Икар

Признание за силната година на крилото на Олимпиакос

Българският национал Александър Везенков е носител на престижната награда Спортен Икар за 2022 г. Това обяви председателят на журито на Фондация Български спорт Здравка Йорданова на пресконференция днес, цитирана от БНТ.

Александър Везенков стана шампион и носител на Купата на Гърция с Олимпиакос през миналия сезон. Освен това, крилото игра Финална четворка в Евролигата с гранда от Пирея. Бе избран и в Идеалния отбор на турнира на богатите през 2021/2022.

През настоящия сезон българинът е с основна заслуга за силния старт на Олимпиакос, който е в серия от 8 поредни победи в гръцкия елит. 27-годишният баскетболист е и сред водещите играчи в най-силната клубна надпревара на Стария континент, където неговият тим е пети с баланс от 7-4.

С националния отбор на България Александър Везенков игра на европейското първенство през септември, където стана Борец №1 и бе сред най-добрите реализатори на турнира.

Призьорите в различните категории на наградите Спортен Икар ще бъдат наградени на церемония на 15 декември (четвъртък).

ПрезGoogle
Източникв-к "Труд"
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани