16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан-2 спечели Купата на ББЛ

Балкан-2 спечели Купата на ББЛ

За MVP на турнира бе избран Александър Гавалюгов

Балкан-2 е новият носител на трофея в турнира за Купата на ББЛ. На финала днес в зала „Дунав“ в Русе младият състав на ботевградския тим, част от който са и някои играчи от първия отбор, надви състезаващия се в ББЛ Б група Олимпия Ямбол с 95:71.

Балканци водеха през голяма част от мача, но ключова за крайния успех се оказа силната трета четвърт. За MVP на турнира бе избран гардът на победителите Александър Гавалюгов.

Преди Олимпия Ямбол, по пътя към Купата те отстраниха още Политехника, Шоутайм и Хебър. Тимът на Тончо Тодоров пък стигна до финала, след като елиминира три тима от ББЛ А група – Бавни и яростни, Фаб Файв и Микс.

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за трета поредна година, като преди Балкан-2 трофея имат още Хебър и Спортист Своге.

„Зелените“ поведоха с 8:2 в началото на срещата, но малко след това съперникът им вкара 10 поредни точки и обърна за 19:14. Въпреки че един от основните играчи на състава от Ботевград – Денислав Вутев, натрупа две лични нарушения, той остана в игра, а с общи усилия, в края на частта тимът му си върна водачеството при 21:19.

Две поредни тройки на Здравко Христов и Илиян Пищиков на старта на втория период на практика направиха серията на отбора 13-0, преди тя да бъде прекъсната от Йоан Христов. В следващите минути баскетболистите на Мирослав Ралчев на два пъти повеждаха с двуцифрена преднина, но на почивката Олимпия намали за 36:40.

След паузата обаче Балкан-2 взе инициативата. Тимът се разигра от тройката, а в комбинация с повечето грешки на опонента, разликата в негова полза продължи да расте. „Зелените“ направиха серия от 12-0 и се откъснаха с 21 точки, а преди последната четвърт водеха с 68:50. В оставащото време символичните гости в мача поддържаха солиден аванс и нямаха проблем да спечелят, а двубоят бе завършен основно от по-младите момчета.

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 24 точки и 7 борби. По 19 вкараха Здравко Христов (7 асистенции), Илиян Пищиков (9 борби) и Денислав Вутев.

За Олимпия Ямбол Йоан Христов отбеляза 19 точки. По 13 и 7 борби имат Станислав Говедаров и Николай Нинов, а с по 10 точки се отчетоха Росен Иванов (8 борби) и Андон Вачев (7 борби).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани