10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияСпартак загря за плейофите в НБЛ с победа над Черноморец

Спартак загря за плейофите в НБЛ с победа над Черноморец

Плевенчани с първи успех над този съперник от октомври 2022 г.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа трета поредна победа в НБЛ. На свой терен отборът на Любо Минчев надви Черноморец с 81:76 в последния си мач от редовния сезон. Плевенчани са с баланс от 23-9 и са трети, докато лидерите в класирането са с 25-7. По този начин тимът от Града под Панорамата достигна до първи успех на съперника от октомври 2022 г.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов се отчете със 17 точки за Спартак. Талиб Занна бе близо до нов дабъл-дабъл – 16 и 9 борби. Цветомир Чернокожев вкара 13 точки плюс 6 борби.

Евгени Хаджирусев бе най-добър за Черноморец с 19 точки. Шон Смит и Виктор Онудиуе отбелязаха по 11. Ладериан Грифин остана с 10 точки.

И ОЩЕ: В игра за „акулите“ днес не се появиха Травис Макконико и Тони Троша.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало плевенчани се изстреляха напред и чрез Николай Стоянов, Талиб Занна, Цветомир Чернокожев и Родни Първис фиксираха 23:15 в своя полза в края на първата част. През втория период гостите направиха серия от 12-0, дело на Милен Захариев, Виктор Онудиуе, Алекс Уандие и Ладериан Графин, за да излязат напред с 27:23. Талиб Занна, Станимир Маринов, Денислав Вутев и Цветомир Чернокожев върнаха предимството на Спартак за 36:33. Бургазлии отвърнаха чрез Виктор Онудиуе и Ладериан Грифин за 39:37 на голямата почивка.

След паузата надлъгването продължи преди Талиб Занна, Цветомир Чернокожев и Брайънт Томас да дадат минимален аванс на „синьо-белите“ за 57:56. През последните 10 минути Спартак не намали оборотите и стигна до 73:63 в своя полза чрез Николай Стоянов, Талиб Занна, Джулиън Люис и Брайънт Томас. До края домакините не изпуснаха преднината си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ Черноморец ще играе срещу Левски, докато Спартак ще спори срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани