Център на Реал Мадрид прибира наградата за Защитник №1 в Евролигата (видео)

Еди Таварес остави зад себе си конкуренцията в анкета, проведена сред треньорите в турнира

775

Баскетболистът на Реал Мадрид Еди Таварес бе избран за Най-добър защитник на сезона в Евролигата. 221-сантиметровият център ще получи приза за втори път в кариерата си след този през 2019 г.

Еди Таварес остави зад себе си конкуренцията в анкета, проведена сред треньорите в Евролигата. Зад роденият в Кабо Верде играч в допитването останаха Кайл Хайнс (Армани Милано) и Брайънт Дънстън (Анадолу Ефес). Гласове получиха още Адам Ханга, Никита Курбанов, Пиерия Хенри и др.

29-годишният Таварес стана четвъртият, който има повече от един приз за Защитник №1 в Евролигата. Преди него се нареждат Димитрис Диамантидис с 6,  Брайънт Дънстън с 2 и Кайл Хайнс с 2. Сред останалите му носители са Виктор Хряпа, Андрей Кириленко, Стефан Ласме и Адам Ханга.

През 2020/2021 Еди Таварес записва средно по 11.4 точки, 8 борби, 1.1 асистенции, 1 открадната топка и 1.8 чадъра в общо 36 мача на Реал Мадрид в турнира на богатите. „Белият балет“ обаче не успя да си осигури участие във Финалната четворка, след като бе отстранен в плейофите от Анадолу Ефес.

Предишна статияПанатинайкос си хареса бивш играч на Рилски спортист
Следваща статияЕвролигата по пътя на НБА?
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."