ФИБА постави Костадинов сред младоците, впечатлили този месец (видео)

Крилото заслужи висока оценка от специалистите на Стария континент

751

Една от надеждите на българския баскетбол Константин Костадинов успя да впечатли специалистите на Стария континент. Изявите на крилото срещу Босна и Херцеговина не останаха незабелязани и той попадна сред 10-те младоци, на които ФИБА обръща внимание след последния игрови прозорец от европейските квалификации.

Ето и какво казват за него от ФИБА: 

„С класирането си на Евробаскет 2022 България даде на Константин Костадинов първи допир до мъжкия национален отбор. Крилото се представи отлично за страната си на три европейски първенства за кадети до 16 години в Дивизия Б и не му отне много време да стигне до най-високото стъпало. Във втората част на мача срещу Босна той бе безпощаден от тройката на три пъти и не се притесняваше, дори когато защитниците бяха близо до него.

Той показа още по-голям потенциал за развитие в бъдеще след няколко точни подавания и силна игра в защита, завършила с чадър. Талантът на Костадинов е известен от години и това бе очевидно в този мач. Ако се развива правилно, то той може да бъде важна част от бъдещето на България. Кой знае, може би той ще бъде готов да бъде в състава на Росен Барчовски и за европейското догодина.“

В началото на седмицата Константин Костадинов стана най-младият дебютант в историята на представителния ни тим, играл при мъжете още преди да навърши 17 години. В първия си двубой той записа името си сред реализаторите за България срещу босненците с 11 точки, 2 борби и чадър за 21 минути.

Предишна статияКайри Ървинг призова НБА да смени логото си
Следваща статияСилен Везенков, Олимпиакос изтърва ЦСКА Москва (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."