16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: В хода на шампионата ролите в отбора ще бъдат разпределени

Тони Дечев: В хода на шампионата ролите в отбора ще бъдат разпределени

При всички случаи ще се опитаме да вгорчим живота на някой, добави треньорът на Ямбол

Ямбол завърши Черноморските игри във Варна с две успеха, съответно над Черно море Тича със 77:64 и над Шумен със 78:73.

Наставникът на ямболии Тони Дечев коментира пред „Народен спорт“ селекцията в отбора, конкуренцията и очакванията си за новото първенство. Ето и какво сподели той:

Все още нашият отбор си търси кой какво може да прави в него. Опознаваме се. Все още не можем да тренираме, имаме проблеми. Контролите са точно за това – да видим кой ще изпъкне, кой в какво е силен. Жалко е, че нямаме достатъчно време. Следващата седмица започва първенството. Смятам, че в хода на шампионата ролите ще бъдат разпределени и самите играчи трябва да си ги извоюват„, заяви Тони Дечев.

Липсата на български играчи, на които можем да отговорим на финансовите условия и могат да дойдат при нас, е причина за привличането на американци. Опитахме се втори вариант с млади баскетболисти, които да изземат ролите в отбора, но и това не се получи. Това е последният вариант с четиримата американци. За съжаление, той се получи, защото като че ли на чуждестранните играчи повече им се играе баскетбол и искат да се изявяват. Това е моят извод след това дълго и тежко лято на селекция„, добави треньорът на Ямбол.

Отборите от Топ 5 имат доста добри селекции, като Балкан, Рилски спортист, Спартак, Черноморец, а със сигурност и Левски няма да остане в този вид. Със сигурност те ще направят всичко възможно да бъдат конкурентни на силните. Така че тази година не е много по-различна от миналата. Ще има малко повече равностойни отбори в първата част и един повече в долната част. Страхотно е, че Шумен се завръща. Всеки един отбор, който може да бъде достатъчно конкурентен и да играе в лигата, е добре дошъл. Но не е хубаво и да се прави това на всяка цена. Ако момчетата в даден такъв отбор са млади, не е необходимо да ги изгарят толкова бързо в загуби, защото разликата може да бъде много голяма между по-силните отбори и последните. Ние при всички случаи ще се опитаме да вгорчим живота на някой. Тази година ще се опитаме да правим нещо в движение, защото закъсняхме доста. Желанията ни бяха съвсем различни и общо взето всички в клуба се нагаждаме към сегашната ситуация„, завърши Тони Дечев.

Ямбол с първа победа на турнира във Варна

Ямбол взе още една победа във Варна

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани