12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСупер Везенков при триумф на Олимпиакос в Русия (видео)

Супер Везенков при триумф на Олимпиакос в Русия (видео)

Крилото отбеляза 19 точки в коша на Химки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везевков изнесе още един силен двубой за Олимпиакос в Евролигата. Българинът бе с основна заслуга за триумфа на гръцкия гранд над Химки с убедителното 105:88 като гост в първия мач от 17 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило подобри личния си рекорд по резултатност в надпреварата с екипа на Олимпиакос през този сезон. Националът се отчете с 19 точки, допълнени от 6 борби, 2 асистенции и 1 чадър за 27 минути. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояние, 3/6 зад дъгата и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Беше труден мач. Знаехме колко е важен този двубой, тъй като Химки разполага с добър отбор. Играхме добре в защита през второто полувреме, въпреки че те вкараха 88 точки. Бяхме страхотни в нападение и заслужено победихме“, сподели българският баскетболист.

От неговите съотборници Костас Слукас наниза 25 точки, от които 5 тройки, към които добави 5 асистенции. Октавиъс Елис завърши с 15 точки и 8 борби.

Алексей Швед бе най-добър за Химки с 22 точки и 9 асистенции. Егор Вялцев и Джордан Мики останаха с по 17.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания приключиха 2020 г. с едно най-добрите си постижения в нападение през този век в Евролигата. Гръцкият гранд направи серия от 13-0 в края на третата и в началото на последната четвърт, за да дръпне със 17 точки и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: “Червено-белите” прекъснаха серия от три поредни загуби в Eвролигата и вече имат баланс от 8-8, което ги поставя на девето място в класирането. Руснаците пък са последни с 2 успеха и 15 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари 2021 г. Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Байерн Мюнхен, а Химки ще гостува на Жалгирис.

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани