Спартак спечели дербито срещу Балкан (видео)

Победа №11 за плевенчани в НБЛ през 2023/2024

432

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак постигна 11-та победа в НБЛ този сезон. Отборът на Любо Минчев се справи с Балкан с 88:78 у дома в мач от 16 кръг в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Плевенчани имат в актива си и 5 загуби, с което заемат четвърто място. Шампионите са с баланс от 8-8 и са пети.

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис се разписа с 22 точки за Спартак, допълнени от 7 асистенции. Николай Стоянов добави 14 и 7 борби. Алекс Ломакс и Брайънт Томас се разписаха с по 12 точи и 6 борби. Ивко Ивков се включи от пейката с 11. Цветомир Чернокожев овладя 10 борби плюс 7 борби.

Майки Диксън бе най-добър за Балкан с 25 точки и 7 борби. Димитър Димитров остана с 19 и 9 борби. Йонас Зохоре финишира с 14 точки и 7 борби. Илиян Пищиков остана с 10.

И ОЩЕ: „Зелените“ бяха без Йордан Минчев и Николай Грозев. Травма още през първото полувреме пък получи новото попълнение Сюприйм Хана, като остана на терена 9 минути.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани бяха по-съсредоточени в началото и поведоха с 13:6, водени от Йонас Зохоре и Сюприйм Хана. Плевенчани отвърнаха чрез Родни Първис и Константин Тошков, за да намалят до 20:23 в края на първата част. През втория период Спартак стигна до обрат за 38:30 чрез Томас Брайънт, Ивко Ивков и Алекс Ломакс. До почивката отборът на Любо Минчев не изпусна лидерството и фиксира 49:40 в своя полза.

След паузата „синьо-белите“ направиха преднината си двуцифрена и чрез Николай Стоянов, Брайънт Томас, Алекс Ломакс и Константин Тошков стигнаха до 71:59. В последната четвърт Балкан не се отказа и сведе пасива си до 6 точки с помощта на Йонас Зохоре и Димитър Димитров, но до края Спартак не изпусна водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 януари Балкан ще гостува на Миньор 2015 в Перник, докато на 21 януари Спартак ще бъде домакин на ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – БАЛКАН

Предишна статияШумен издържа срещу Миньор 2015 (видео)
Следваща статияЛевски прекрати негативната си серия в НБЛ (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."