10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияОткриха обновената зала в Разград

Откриха обновената зала в Разград

Съоръжението разполага с капацитет от 650 места

С водосвет за здраве и успех, отслужен от архиерейския наместник отец Дмитрий Трези, беше открита обновената спортна зала „Абритус“ в Разград. Кметът Денчо Бояджиев плисна менче с вода с пожелание баскетболът достойно да се върне на мястото си.

„Бих нарекъл залата дворец за младите баскетболисти от клуб Вълци – Разград, защото те най-много го чакаха и изживяваха докато залата придобие този хубав, завършен вид“, каза още кметът в приветствието си.

Той пожела новото спортно съоръжение да стане събирателен център за желанията, амбиции и стремежите на младите състезатели да доразвиват баскетбола, който винаги е бил един от любимите в Разград, а градът се е славел като един от най-добрите центрове в страната.

„Надявам се, че с това амбициозно ръководство на баскетболния клуб Вълци, с любовта на жителите на Разград, баскетболът ще се завърне достойно на мястото си“, допълни Бояджиев.

С приветствие към присъстващите се обърна и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Той изказа своите благодарности към ръководството на общината, че в този труден период е успяла да реновира и да превърне залата в красива, функционална и модерна.

„Нека спортната зала да бъде дом не само за баскетболистите, но и за всички спортисти в Разград“, коментира Глушков и пожела в залата да израснат много спортисти, чиито имена да се запишат със златни букви в историята на българския баскетбол и спорт.

Специални гости на откриването бяха още изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов и Елеонора Горбанова – представител на Министерството на младежта и спорта. На откриването присъстваха цялото ръководство на община Разград, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, областният управител Драгомир Златев, баскетболисти, спортни деятели и приятели на спорта. Събитието уважиха също Христо Христов – мениджър национални отбори и състезания в БФБаскетбол, Гергана и Албена Брънзови, както и част от най-известните и обичани разградски баскетболисти от близкото минало.

Организаторите и официалните гости подписаха баскетболни топки, след което под аплодисментите на присъстващите в залата талантливите баскетболисти от Вълци реализираха по един кош с пожелание всеки техен изстрел да попадне в правилния кош. Специални поздрави към гостите и спортните деятели поднесоха възпитаници на Центъра за работа с деца в Разград. Спортният празник продължи с демонстративен мач на ветерани-баскетболисти от Разград, а малко сред това беше първата официална баскетболна среща в обновеното спортно съоръжение – между отборите момчета до 14 години на Вълци-Разград и Шумен, кръг от Елитна група Изток.

Спортният празник включваше и съпътстващи събития. Във фоайето на спортна зала „Абритус” имаше занимания за децата. Малчуганите се забавляваха с иновативни мини роботи, осигурени от ПФК Лудогорец 1945, както и други игри, свързани с баскетбола. През целия ден залата ще е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Спортната зала „Абритус“ е с капацитет 650 зрителски места. 

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани