7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияМилош Милидрагович пред BBALL.BG: Контузиите ми пречат да покажа какъв съм през...

Милош Милидрагович пред BBALL.BG: Контузиите ми пречат да покажа какъв съм през целия сезон

Причината за напускането ми е здравословното ми състояние. По мое желание се разбрахме с Черноморец да прекратим сътрудничеството си, допълва сръбският център

Наскоро стана ясно, че Черноморец няма да разчита повече на Милош Милидрагович. Сръбският център е пожелал да напусне бургаския клуб и да се завърне в родината си, за да се подложи на възстановяване, заради контузии, с които се бори през последните седмици.

Черноморец остана без един човек в ротацията си

Пред BBALL.BG Милош Милидрагович разкри мотивите за решението си, а освен това сподели впечатленията си от Черноморец и работата с Васил Евтимов, както и мнението си за българския шампионат. Ето и какво каза той:

– Каква бе причината, заради която напусна Черноморец?

– Причината за напускането ми е здравословното ми състояние. По мое желание се разбрахме да прекратим сътрудничеството си. За съжаление, контузиите ми пречат да покажа какъв съм през целия сезон. Стигнах до ситуация, в която просто трябва да се съсредоточа върху здравето и възстановяването си. Това казах и на треньора Васил Евтимов.

– Какви са твоите впечатления от клуба и успяхте ли да уредите детайлите около напускането ти?

– Успяхме. Договорът ми беше прекратен по взаимно съгласие и всичко приключи, що се отнася до моите задължения към клуба и техните към мен. Не търся нищо от тях. Единственото, което поисках, бе да разрешим всичко това възможно най-скоро, за да мога да започна с лечението веднага след завръщането ми в Сърбия.

– Какво е мнението ти за треньора Васил Евтимов?

– Той е известен в България. Името му е познато и всички знаят за успехите му като играч. Аз го уважавам. Това е първата му година като треньор и съм сигурен, че ще стане още по-добър, придобивайки опит. Пожелавам му същия успех в треньорската кариера, ако не и по-голям.

– Имаше доста проблеми с контузии в последно време. Какво е състоянието ти в момента?

– Чувствам се наистина зле през последните месеци. Всички преминахме през COVID-19. Бях на системи през октомври и изкарах четири дни в болница. Колабирах и след като дойдох в съзнание след три дни разбрах какво се е случило. В този период отслабнах с 15 кг. Усилените тренировки и натоварената програма направиха невъзможно възстановяването ми и контузиите следваха една след друга.

– След няколко месеца в Бургас искаш ли да кажеш нещо на съотборниците си и на хората, които подкрепят тима?

– За първи път бях в България и в Бургас. Имах късмета да играя за клуб, който е на чудесно място, разположен на брега на морето. Моите съотборници са наистина страхотни момчета и мога да кажа само хубави неща за тях. Поздравявам ги. Въпреки че бях един от най-възрастните в отбора, имах възможността да науча много. Надявам се, че ще имаме възможност да се срещнем отново и да играем заедно в близко бъдеще.

– С какви впечатления остана от конкуренцията в български шампионат?

– Първенството е подобно на това в съседните страни. Въпреки че съотборниците ми ме накараха да не се чувствам така, аз съм един от чужденците. Привличат се много чужденци и играта се базира на това – да вкарваш колкото се може повече точки, да играеш един на един и да бъдеш възможно най-атрактивен, по примера на американския баскетбол.

– Какво ти предстои в близко бъдеще?

– За мен е наложително да се възстановя и поне да се върна към формата, в която бях преди октомври. След такъв лош сезон трябва реално да разгледам ситуацията и да намеря някои решения с моя агент Антонио Илиев. Стъпка по стъпка, но първо здравето, така че ще видим.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани