7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков - MVP на кръга в Евролигата (видео)

Александър Везенков – MVP на кръга в Евролигата (видео)

Крилото заслужи това за втори път през този сезон

Александър Везенков сложи край на най-добрия си сезон на европейската сцена по перфектен начин. Националът остави зад себе си конкуренцията в Евролигата и стана MVP на последния 34 кръг от редовния сезон.

За втори път през 2020/2021 Александър Везенков заслужи подобно признание в турнира на богатите. След като преди няколко седмици достигна до КПД 41, този път 206-сантиметровото крило фиксира коефициент 31 или най-висок сред играчите в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Александър Везенков изведе своя Олимпиакос до победа над Химки с 82:75 в последния му мач в турнира за сезона. Нашето момче оформи третия си дабъл-дабъл тази година, след като приключи двубоя с 20 точки и рекордните за себе си 11 борби. На сметката си той остави още 1 асистенция.

При стрелбата си Александър Везенков бе 6/8 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той стори за 30 минути на паркета като титуляр за гръцкия гранд. 

През 2020/2021 Александър Везенков записва средни показатели от 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции в общо 31 мача, като в 13 от тях намира място сред титулярите. В стрелбата си за две точки той е 50%, както и 43% зад дъгата и 88.7% от фаул линията.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани