Ладериан Грифин – герой, Черноморец обърна Рилски спортист (видео)

Бургазлии измъкнаха победата в края и дръпнаха на върха

334

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец дръпна с две победи на върха в класирането на НБЛ. На свой терен отборът на Васил Евтимов обърна Рилски спортист с 88:87 в дербито на 28 кръг в родния елит. Вицешампионите са с баланс от 23-5 и се намират еднолично начело в класирането, докато селекцията на Любомир Киров има в актива си 21 успеха и 7 поражения на втората позиция.

И ОЩЕ: Шон Смит (б.а. – заради наказание) и Тони Троша не бяха в състава на Черноморец. За Рилски спортист отсъства Александър Янев, който е контузен. 

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико отбеляза 26 точки за Черноморец, като направи и 7 асистенции. Христо Захариев добави 19 и 5 борби. Андрей Иванов се разписа с 14 точки.

Чавдар Костов бе най-резултатен за Рилски спортист с 18 точки. Майкълин Скот и Джон Флорвиъс финишираха с по 14, като първият направи и 8 асистенции. Джоузеф Лоусън вкара 12 точки. Алекс Симеонов остана с 11 и 9 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава стояха равностойно в по-голямата част от първото полувреме. В края му обаче Рилски спортист успя да достигне до аванс от 6 точки за 43:37 с помощта на Джоузеф Лоусън, Крис Минков и Джон Флорвиъс.  

След паузата самоковци увеличиха преднината си до 8 точки, но Черноморец отговори чрез Виктор Онудиуе и Христо Захариев за 50:49 в своя полза. Гостите реагираха и с помощта на Чавдар Костов и Алекс Симеонов отново излязоха напред с 63:59.

В последните 10 минути бургазлии останаха без Андрей Иванов, който изчерпа лимита си от фаулове, но и това не ги спря. Травис Макконико, Николай Георгиев и Христо Захариев изведоха Черноморец до равенство за 75:75. Самоковци обаче намериха начин и отново взеха предимство чрез Чавдар Костов, Джон Флорвиъс и Алън Арнет за 86:81 32 секунди преди сирената. От другата страна Алекс Уандие и Христо Захариев сведоха пасива си на отбора си 1 точка за 86:87. Последваха два пропуска от фаул линията на Майкълин Скот, което даде нов шанс на домакините. Във финалните секунди Ладериан Грифин донесоха успеха на Черноморец с кош за крайното 88:87. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Черноморец ще бъде домакин на Черно море Тича, докато същия ден Рилски спортист ще бъде гост на ЦСКА. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – РИЛСКИ 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)
\

Предишна статияЕмил Стоилов и Менорка с успех в Испания
Следваща статияРилски спортист без Александър Янев за няколко седмици
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."