Костадинов тласна Аликанте към успеха в българския дуел в Испания

Крилото навъртя 21 точки за победата на своя тим над Мелила на Симеон Лепичев

279

Константин Костадинов и Аликанте взеха българския дуел на 6 кръг в испанската лига LEB Oro. Крилото и съотборниците му надделяха над Мелила на Симеон Лепичев със 73:69 като гости.

Константин Костадинов се развихри за Аликанте, като се превърна в топреализатор за своя тим в срещата. Националът отбеляза 21 точки плюс 7 борби за 26 минути в игра, като бе 3/7 при стрелбата си за две точки, 4/4 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Симеон Лепичев също игра силно, като остави на сметката на Мелила 11 точки, гарнирани с 5 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка и чадър за 28 минути на терена. При стрелбата си бившият играч на Черноморец бе 5/6 за две точки и 1/2 от фаул линията.

Аликанте е с баланс от 3-3 и се нарежда на девето място в класирането на лига LEB Oro, докато Мелила има 1 успех и 5 поражения и е на последна позиция.

На 10 ноември Константин Костадинов и компания ще излязат срещу Гипускоа, докато ден по-късно Симеон Лепичев и съставът му ще гостуват на Овиедо.

СТАТИСТИКА ОТ МЕЛИЛА – АЛИКАНТЕ

Предишна статияМихаил Комбаков: Мога да поддържам това ниво
Следваща статияЕмил Стоилов и Менорка с грешен ход в Испания
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."