7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Черноморец сложи подобаващ край на този кръг с драматичен успех в Ботевград

Макар и след повече от месец забавяне след случаите на коронавирус в Черноморец, 1 кръг в НБЛ бе довършен. Това се случи, след като бургазлии удариха оределия състав на Балкан с 87:79 след продължение като гости.

Ето и накратко останалите резултати от този кръг:

Черно море Тича – Академик Пловдив – 82:97

Рилски спортист – Левски Лукойл – 64:75

Спартак Плевен – Берое – 68:87

Ето и кои попаднаха в Идеалната ни петица за 1 кръг:

1. Дианте Болдуин (Черноморец) – КПД 28

В Ботевград “акулите” показаха, че въобще не се шегуват и ще се борят за победа срещу всеки. Това се дължи и на силната игра на Дианте Болдуин, който даде заявка, че ще бъде водеща фигура в ростера на Черноморец, подбран от Васил Евтимов. Американецът достигна до личен рекорд по резултатност в лигата в едва втория си мач, като бе 9/18 от средно разстояние и 2/7 от тройката. Именно той бе авторът на ключовия кош, пратил срещата в продължение след 71:71.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 9 борби, 5 асистенции, 6 откраднати топки, 42 минути

2. Васил Бачев (Академик Пловдив) – КПД 30

По капитански Васил Бачев изведе пловдивчани до успешен старт на сезона в мъжкия ни елит, след като нямаше спиране при визитата им във Варна. Гардът доказа на своя нов наставник Йордан Янков, че може да носи отговорност в ключовите моменти и не се притеснява от това. Срещу “моряците” националът бе 2/3 при стрелбата си за две точки, както и 5/6 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 6 борби, 5 асистенции, 5 откраднати топки, 33 минути

3. Николай Стоянов (Бeрое) – КПД 22

Още в първия мач на старозагорци в първенството Николай Стоянов демонстрира, че е поработил доста върху стрелбата си през миналото лято. Варненецът поведе колоната на най-добрите за Берое, като измъчи доста защитата на Спартак и бе сред най-полезните на паркета в зала “Балканстрой”. Николай Стоянов бе 5/9 от средно разстояние и 3/4 за три точки.

СТАТИСТИКА: 19 точки, 5 борби, 3 откраднати топки, 34 минути

4. Тауан Ейджи (Балкан) – КПД 31

В Балкан могат да се чувстват доволни от привличането на Тауан Ейджи. Само за няколко срещи в българския шампионат американецът демонстрира добро ниво, което пък дава известна нотка на оптимизъм в разкъсвания от контузии състав на “зелените”. 206-сантиметровото тежко крило не изневери на себе си срещу Черноморец, макар че тимът му отстъпи в драма с продължение. При стрелбата си Тауан Ейджи бе 9/14 за две точки, 1/3 от далечно разстояние и 4/6 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 25 точки, 13 борби, 2 асистенции, 2 чадъра, 31 минути

5. Данило Тасич (Левски Лукойл) – КПД 32

Рилски спортист бе първият тим през новия сезон, който си изпати от силната форма, в която се намира Данило Тасич. Сърбинът премина границата от 20 точки в един двубой с екипа на “сините” в лигата именно срещу самоковци, с което донесе обрата на отбора си. Освен това, насред Самоков 208-сантиметровият баскетболист постави начало на серията си от мачове с дабъл-дабъл в родния елит, като бе 6/9 от средно разстояние, 2/4 за три точки и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 12 борби, 4 асистенции, 1 чадър, 33 минути

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Данило Тасич – MVP на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Тони Гуджино – най-добър шести играч на BBALL.BG за 1 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани