ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА НА BBAL.BG: Карл-Йохан Липс

Tрябваше да се борим за победата, допълни естонецът

296

Карл-Йохан Липс поведе колоната на реализаторите за Балкан при успеха над Спартак Плевен с 89:85. Естонецът заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG, след като оформи КПД 36 в срещата.

„Наистина трябваше да се борим за победата, защото програмата ни в последните дни беше доста тежка. Беше важно, че бяхме доста добре психически подготвени и това ни донесе победата. Натрупахме и няколко победи една след друга и мисля, че това нещо повдигна самочувствието както на останалите, така и моето. Подкрепяме се взаимно, имаме и подкрепата на треньора. Това трябва да продължи, за да продължим и ние да побеждаваме. Възможно е да продължим победната серия, но сега не трябва да мислим за това, а да вярваме в процеса и да тренираме здраво, за да печелим както мачове, така и титлата„, сподели пред Botevgrad.com Карл-Йохан Липс, който приключи срещата с 25 точки за Балкан плюс 4 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки и чадър за 38 минути в игра.

„Знам, че съм първият естонски играч в мъжкото баскетбoлно първенство. Всичко в Ботевград ми харесва. Харесва ми, че всичко е близо – апартаментът ми, любимият ми ресторант. Това е всичко, което ми трябва през сезона и това е перфектно за мен“, добави бившият играч на Вимси, който бе 6/7 при стрелбата си за две точки, 2/3 от тройката и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Предишна статияНиколай Стоянов: В този мач пролича някакъв напредък, но не бе достатъчен
Следваща статия16 тройки свършиха работа на Денвър срещу Чикаго (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."