Иван Алипиев най-добър за Латина в Италия

18 точки за крилото срещу Канту

309

Латина на Борислав Младенов и Иван Алипиев допусна 12-та загуба в италианската Серия А2 този сезон. Отборът на двамата българи претърпя поражение от втория в класирането Канту със 72:90 като гост в мач от 14 кръг на регион „Зелен“, в Серия A2.

Иван Алипиев се превърна в основен реализатор на Латина в срещата, като се разписа с 18 точки, 4 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 29 минути в игра. При стрелбата си крилото бе 3/6 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Борислав Младенов остана на терена 25 минути. В тях той регистрира 7 точки, 4 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра. При стрелбата си синът на легендата на Левски и националния ни отбор Георги Младенов бе 2/3 за две точки и 1/3 зад дъгата.

Латина има в актива си и 2 победи, с което се нарежда на последното 12-то място в класирането. На 17 декември Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина ще играят срещу Риети. 

СТАТИСТИКА ОТ КАНТУ – ЛАТИНА

Предишна статияЧерноморец Black Sharks доминира над Ънстопабъл в зала Бойчо Брънзов
Следваща статияКоди Милър-Макинтайър и Баскония отново на правилния път в Испания (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."