8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориНационалите с победа преди световните квалификации

Националите с победа преди световните квалификации

"Лъвовете" се наложиха над Балкан в Ботевград

Националният ни отбор записа победа в контролата си преди квалификациите за следващото световно първенство. В „Арена Ботевград“ селекцията на Росен Барчовски се наложи над Балкан с 87:64 в приятелски мач, който се проведе тази вечер.

Националният ни отбор започна мача със серия от 9-2 и поведе на няколко пъти със 7 точки в първата част. До края на периода “трикольорите” бяха напред с 13:12. За кратко Балкан обърна в началото на втората част, но представителният ни тим си върна предимството. След оспорвани минути на почивката България бе напред с 32:24. След паузата националите достигнаха до двуцифрена разлика за 60:47. В средата на последната част разликата скочи до 20 точки за 76:56 и докрая нищо на паркета не се промени.

Балкан бе без двама от своите играчи, които са част от националния ни тим – Станимир Маринов и Димитър Димитров.

„Лъвовете“ ще стартират участието си в световните квалификации на 26 ноември (петък) от 19.30 ч. срещу Литва в Клайпеда. На 29-ти България ще домакинства на Босна и Херцеговина в „Арена Ботевград“.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани