Георги Боянов: Тази несигурност ме изяжда

Трябва тактическа дисциплина, призна крилото на Черноморец

527

Изпуснахме спечелен мач. Пак от същите грешки като с Балкан. 4 минути преди края водим с близо 10 точки и накрая се прави някаква безумна серия, която ние не направихме нищо, за да я спрем. Ние сме млад отбор, нямаме човек над 29 години, аз съм най-голям. И се вижда понякога, че има тази несигурност, не бих казал недоверие. Има момент, в който не може 1-2 играчи да поискат да направят нещо, което да ни помогне. Като си по-млад, трябва да искаш да правиш грешки и това ни липсваше. Направи грешка, защото си дал 100% като енергия, а не защото си несигурен. Бих приел играч да направи най-голямата глупост, но да знам, че той е умрял на терена. Това искам да виждам„, призна баскетболистът на Черноморец Георги Боянов след загубата от ЦСКА с 86:88 в мач от НБЛ. 

На тренировка трябва да продължим да работим усърдно, както го правим. Трябва тактическа дисциплина. Остават три мача от редовния сезон. В тях трябва да покажем, че се разчита на всички. Не е станало кой знае какво, въпросът е начинът. ЦСКА сигурно е с най-големия бюджет, имат страхотни играчи и треньорски щаб. Тази несигурност ме изяжда и липса на тактическа дисциплина в моменти от мача – 2-3 пъти се получи този спад. Не е толкова сложно. Чисто ментално е, не физически, защото ние сме най-атлетичният отбор в лигата„, допълни крилото, който остави на сметката на бургазлии 28 точки и 8 борби в тази среща. 

„Всеки мач е едно малко надграждане. Щом може да направим грешки 3 минути, защо не ги спестим на 2 в следващия мач, после на 1? Може, всичко зависи от нас„, смята Георги Боянов. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияЗейн Ноулс: Това беше страхотен тест за нас
Следваща статияДейвид Кравиш и Уникаха стигнаха до Финалната четворка в Шампионската лига
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."